במשרד הבריאות אמרו בשבוע האחרון כי בעקבות הגדלת מספר הבדיקות יש להם "תמונת מודיעין" טובה לגבי משבר הקורונה. אתמול (שבת) הם פרסמו לראשונה את מפת מבודדי הבית, בחלוקה ליישובים - ובאמצעותה ניתן אכן לראות את תמונת המודיעין הזו, ולדעת למעשה מהם מוקדי הקורונה המרכזיים בישראל. צפו כאן במפה.
המפה מציגה את מספר האנשים הנמצאים בבידוד בית פעיל לפי רשות מקומית, כשמוצגות רק רשויות עם יותר מ-5,000 תושבים. גודל העיגול במפה מייצג מספר מבודדים ברשות, וצבע העיגול במפה מייצג את שיעור המבודדים ביחס לאוכלוסיית הרשות - מספר מבודדים ל-1,000 תושבים. ככל שהצבע כהה יותר, כך השיעור גבוה יותר.
נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
945 חולי קורונה בארץ, בהם שניים במצב קשה
שירות התעסוקה: שיעור האבטלה זינק פי 4 ל-16.5%
התקנות נכנסו לתוקף: לסגור את השווקים, רק עד שניים באימוני ספורט
עם ציוד מגן, באגף מיוחד: נטמן חולה הקורונה שנפטר
מספר חולי הקורונה בעולם חצה את ה-300 אלף
יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום
המפה אומנם לא מציגה את מספר החולים בפועל בכל רשות מקומית, אבל בעזרתה ניתן בהחלט לקבל אינדיקציה לכך. אומנם רבים נכנסו לבידוד עקב חזרתם מחו"ל, אבל לא מעט נמצאים בבידוד בגלל חשיפה לחולי קורונה. ואכן, בצמרת רשימת היישובים שבהם שיעור המבודדים הגדול ביותר ניתן לראות יישובים שעלתה האפשרות להטיל עליהם סגר, על מנת למנוע את התפשטות הנגיף.
בראש הרשימה נמצאת ההתנחלות אפרת, שם נמצאו כבר 23 נשאים של הנגיף. כמחציתם בשכונה אחת, שכונת התמר. שניים מהחולים הם תלמידי כיתה ז' שהשתתפו במסיבת פורים עם חבריהם. בעקבות זאת, בית ספר ביישוב הוכנס כולו לבידוד. לפי הנתונים, 9.5% מתוך התושבים הם בבידוד ביתי.
עודד רביבי, ראש המועצה, אמר כי "מערך המועצה יחד עם מתנדבים מגויס כולו למען המבודדים ולכל מי שזקוק לעזרה. אנחנו מלאי הערכה לתושבים שמאפשרים את פרסום שמם מתוך אחריות חברתית ונפעמים מהתגייסות התושבים לעזור. אני חוזר ומפציר לשמור על הנחיות משרד הבריאות. שמירה עליהן מצילה חיים".
אחריה ברשימה נמצאת קריית יערים (טלז סטון) שבהרי ירושלים. מניין חולי הקורונה ביישוב הדתי-חרדי עלה אמש ל-25, לאחר שהתגלה חולה נוסף, תושב ששהה בסמוך לנדבק אחר. הוא החליט להיכנס לבידוד על דעת עצמו עוד לפני שקיבל הוראה ממשרד הבריאות או מהרשויות השונות, וביישוב אמרו כי בכך מנע הדבקה רחבה יותר.
עדיין לא סגר: סגירת השער בקריית יערים (צילום: מאור נחום)
ביום שישי אובחנו שישה חולים בני משפחה אחת מקריית יערים. מרבית החולים נדבקו בסעודת פורים שבה השתתפו כ-60 איש, בהם הסבתא של המשפחה שנדבקה גם היא. לאחר מכן התפשט הנגיף למעגל השני של הנוכחים בסעודה. לפי הנתונים הרשמיים נמצאים בבידוד 5.3% מהתושבים (307), אבל במועצה אמרו כי כ-1,600 תושבים מבין 6,000 תושבי קריית יערים נמצאים בבידוד.
בהמשך הרשימה נמצאות מועצת הר חברון (4.9%) ומודיעין-מכבים-רעות (4.5%) - שם חלק הארי של המבודדים והחולים הם משכונת אבני חן (קייזר). כמה מהחולים הם נערים שהיו במסיבות פורים של בתי הספר ותנועות הנוער, ובעקבות זאת הוכנסו לבידוד לא פחות מחמישה בתי ספר. כמו בקריית יערים, גם על השכונה במודיעין שקלו להטיל סגר - אבל בינתיים הדבר לא נעשה.
ההתנחלות ענב, שנכללת במועצה אזורית שומרון, לא נכללת במפה - אך גם היא נחשבת למוקד קורונה. לאחרונה עלה מספר החולים בהתנחלות ל-12, ומספר התושבים שבבידוד עומד על 200. ביום שישי שוחרר לביתו פרמדיק מד"א, חולה מספר 29, לאחר שהחלים. משפחתו עדיין מאושפזת. "כמעט בכל בית כאן יש מבודד", אמר אחד התושבים. "זה מצב מלחיץ, מה גם שאנחנו לא יודעים היכן זה ייגמר. אנחנו מחכים לתוצאות, וכנראה שיהיו כאן עוד נדבקים".
חיטוי נגד נגיף הקורונה ברחובות מודיעין (צילום: משה מזרחי, דוברות כבאות והצלה)
מודיעין-מכבים-רעות נמצאת במקום השלישי ברשימת הערים עם מספר מבודדי הבית הגבוה ביותר - 3,392 לפי נתוני משרד הבריאות. רק תל אביב (7,792 בבידוד ביתי) וירושלים (5,553 בבידוד) מקדימות אותה. בהמשך הרשימה נמצאות באר שבע, ראשון לציון, חיפה ופתח תקווה. כאמור, רבים מהמבודדים הם ישראלים שחזרו לחו"ל, ולא רק כאלו ששהו ליד חולי קורונה.
בצד השני של הרשימה, היישובים שבהם שיעור המבודדים הוא הנמוך ביותר הם בעיקר יישובים מהמגזר הערבי. בירכא ובג'סר א-זרקא פחות מאדם אחד ל-1,000 תושבים נמצא בבידוד. ביישוב הבדואי אבו קרינאת שבנגב מספר המבודדים הוא הנמוך ביותר מבין היישובים והמועצות עם יותר מ-5,000 תושבים - שני מבודדים בלבד.
עם התפרצות הנגיף בסין ובכמה מדינות באסיה הוטלו מגבלות על הבאים מאותן מדינות, שהתבקשו להיכנס לבידוד ביתי. אך מבדיקה בנתוני משרד הבריאות עולה כי רק אדם אחד, שהגיע לארץ מתאילנד, חלה בקורונה וכמו כן שניים שהגיעו מיפן. לפי נתוני משרד הבריאות, המתייחסים ל-828 מתוך 883 החולים בישראל, 234 מהם נדבקו בשל מגע עם חולה מאומת, ככל הנראה בישראל. אצל 393 איש, כך עולה מנתונים שפרסם משרד הבריאות, החקירה עוד לא הסתיימה.
פ
31 מהחולים הגיעו מספרד, חלק גדול מהם מטנריף. 22 באו לישראל מצרפת, 21 מבריטניה, 21 מאוסטריה ו-16 מאיטליה - בהם מנהל סניף "הפיראט האדום" באור יהודה, שהיה חולה הקורונה הראשון שאובחן בישראל פרט לחולים שהגיעו מספינת התענוגות "דיימונד פרינסס".
מדינה נוספת שממנה הגיעו חולים רבים היא ארצות הברית. 28 מחולי הקורונה המאובחנים מישראל הגיעו ממדינה זו - שלא ניתנה הוראה מפורשת להיכנס לבידוד למשך 14 יום עם החזרה ממנה, אלא רק בעת ההנחיה הכללית לכניסה לבידוד עם השיבה מחו"ל.
11 מהחולים הגיעו ממצרים, 8 מגרמניה, 9 משווייץ, 6 מבולגריה, 2 מהולנד, 2 מצ'כיה, 1 מדנמרק, 1 מיוון, 1 ממלטה, 1 מבלגיה, 4 מקפריסין, 1 מטורקיה, שניים מתוניסיה, 1 מפולין ו-4 מרוסיה – מדינה שבה רשמית מספר חולי הקורונה נמוך באופן משמעותי מזה שבישראל. כאמור, שניים מהחולים הגיעו מיפן ועוד אחד מתאילנד. יש להדגיש כי לפי נתוני משרד הבריאות, מספר החולים שהגיעו מסין - שבה התפרץ הנגיף - עומד על אפס.
במקביל, שיטה לניטור, לזיהוי ולניבוי אזורי ההתפשטות של נגיף הקורונה שיזמו ופיתחו מדעני מכון ויצמן למדע, בשיתוף עם חוקרים מהאוניברסיטה העברית ושירותי בריאות כללית ובתיאום עם משרד הבריאות, זוכה להתעניינות בינלאומית רחבה. השיטה, שמדינות נוספות בעולם התחילו ליישמה, מתבססת על שאלונים לכלל הציבור העוקבים אחר התפתחות תסמינים הנגרמים מהנגיף, ועל ניתוח הנתונים המתקבלים משאלונים אלה באמצעות אלגוריתמים של "ביג דאטה" ובינה מלאכותית. התפשטות הנגיף מתרחשת בצבירים (Clusters) של הידבקות, ועל כן זיהוי מוקדם של הצבירים עשוי לאפשר פעולות שונות שיכוונו להאטת התפשטות הנגיף.
פיילוט שהושק בישראל לפני כשבוע, על-ידי פרופ' ערן סגל ופרופ' בנימין גיגר ממכון ויצמן למדע ופרופ' יובל דור מהאוניברסיטה העברית - ופורסם לראשונה ב-ynet - זכה להיענות גדולה של הציבור – עד כה כ-60 אלף ישראלים מילאו את השאלונים. מניתוח ראשוני של הנתונים הצליחו המדענים לזהות עלייה משמעותית בסימפטומים שמדווחים על-ידי האוכלוסיה בשכונות שבהן עברו חולי קורונה מאומתים. החוקרים אומרים כי מיפוי מדויק זה – ברמה של שכונות – עשוי לאפשר לרשויות הבריאות להתמקד באזורים שבהם צפויות התפרצות והתפשטות של הנגיף – תוך מתן הקלות לאזורים שבהם לא צפויה התפשטות.
2020-03-22 09:00:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOGh0dHBzOi8vd3d3LnluZXQuY28uaWwvYXJ0aWNsZXMvMCw3MzQwLEwtNTY5OTM4MCwwMC5odG1s0gEA?oc=5
קרא עוד >>>>
Bagikan Berita Ini
0 Response to "הנתונים נחשפים: אלו מוקדי הקורונה בישראל - ynet ידיעות אחרונות"
Post a Comment